Bilişim ve Hukuk!

23 Tem 2013

Site Değişiklik Alarmı (Yerleştirme Sonucu Bekleyenlere :))

Uzun bir aradan sonra ÖSYM mağdurlarına yararlı olacak bir paylaşımla geri dönüş yapıyoruz :)

Ben de dahil olmak üzere çoğu ÖSYM mağduru "acaba şimdi açıklandı mı?" düşüncesiyle delicesine sayfa yenileyip durmaktan sıkılmış durumda. Sizi bu işi yapmaktan kurtaracak bir sistemle tanıştıracağım.

Sistemimizin adı: Değişiklik Algılayıcı
Ne işe mi yarıyor? Hangi siteyi takip etmek istiyorsanız onu sisteme giriyorsunuz, girdiğiniz sitede herhangi bir değişiklik olduysa mail yoluyla size bunu bildiriyor.



Sitemizin adresihttp://www.changedetection.com/

Nasıl Kullanılır?

  • Öncelikle sitemize giriyoruz.
  • "Page Adress:" kısmına takip etmek istediğimiz sitenin adresini yazıyoruz, eğer tercih sonuçlarını veya başka bir sonuç bekliyorsanız: https://sonuc.osym.gov.tr/ yazıyoruz.
  • "Send Alert to:" kısmına alarmın geleceği mail adresimizi yazıyoruz. Sitede herhangi bir değişiklik olursa, yeni bir sonuç eklenirse bu yazdığınız mail adresinize bir mail gelecek.



  • Ardından "next"'e basıyoruz.
  • Sonra "create"'e basıyoruz.




  • Ardından mail adresimize gelen kodu "Confirmation Code" kısmına yazıyoruz, alt tarafta da şifremizi yazıp, kutucuğu işaretleyip "submit"'e tıklıyoruz.



Ve işlemimiz tamamlanmış oluyor. Bundan sonra sonuc.osym.gov.tr adresinde herhangi bir değişiklik yapılırsa mail yoluyla bize bildirilecek.

Diyorsunuz ki "e aynı şey olacak şimdi de mail kutumuzu yenileyip durcaz."

Eğer akıllı telefonunuz varsa outlook veya gmail uygulamasını indirirseniz herhangi mail geldiğinde sesli bildirim olarak telefonunuza iletilir. Bu sayede telefonunuzu yanınızdan ayırmamanız yeterli olacaktır. Akıllı telefonunuz yoksa bilgisayarda Chrome veya Firefox kullanıyorsanız yine aynı şekilde gmail ya da outlook eklentilerini yükleyip herhangi mail geldiğinde bildirim penceresi görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.
Enes ARSLAN - ensrsln

1 yorum: