Bilişim ve Hukuk!

28 Ağu 2013

Twitter Hacklendi!

Twitter, geçtiğimiz saatlerde SEA diye bilinen Syrian Electronic Army yani Suriye Elektronik Ordusu isimli hacker grubu tarafından hacklendi.Domain üzerinden yapılan saldırı sonucunda twitter.com domaini bir süre hacker grubunun sea@sea.sy isimli mail adresine kayıtlı kaldı.



Hacker grubu alan adının DNS'lerini kendi DNS'leri ile değiştirmeye çalıştı ve bu sürede twitter'ın bazı hizmetlerine, twimg.com adresinin hacklenmesinden dolayı da resim dosyalarına ulaşılamadı. Ancak twitter'ın zamanında müdahalesi sonucunda domain hacker grubundan geri alındı. Eğer twitter yönetimi biraz daha geç kalsaydı twitter'ın ana sayfasında minik tatlı mavi kuş yerine Suriyeli Hacker grubunun sayfaya yerleştireceği "hacklendi!" ifadesini ve dünyaya verecekleri mesajı görebilirdik.

Bu saldırı sırasında twitter üyelerinin hiç bir kaybı olmamıştır ve olmayacaktır, çünkü saldırı sadece domaini hedef almıştır. Hiç bir şekilde yedek almanıza gerek yoktur.

Aynı zaman diliminde, aynı yöntemle nytimes.com ve huffingtonpost.co.uk adresleri de suriyeli hacker grubu tarafından ele geçirildi.
nytimes.com uzantılı adrese girenler kısa bir süre şu görüntüyle karşılaştılar:


28.08.2013 - 02:11[!]twitter.com ve huffingtonpost.co.uk domainlerinin geri alınmasına rağmen twitter'ın ingiltere uzantısı twitter.co.uk, nytimes.com ve twimg.com hala hacker grubunun elinde.

Hacker grubunun yaptığı açıklamaya göre ellerinde olan domainler:

Hacker grubunun twitter hesapları üzerinden attığı twitler:



28.08.2013 - 12:30[!] An itibariyle twitter ve New York Times bütün domainlerini geri almış bulunmaktadır.

Saygılarımla,
Enes ARSLAN - ensrsln

İlgili haberler:
http://cihan.com.tr/news/Twitter-ve-New-York-Times-Suriyeli-hacker-grubu-tarafindan-hacklendi-CHMTExMjgxMS80
http://www.zaman.com.tr/dunya_twitter-ve-new-york-times-suriyeli-hacker-grubu-tarafindan-hacklendi_2125557.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder