Bilişim ve Hukuk!

22 Tem 2012

RobotFabrikasi.com Yayında!

Merhaba,

Robot Fabrikası 2012 yılında kurulmuş olan, twitter robotları üreten, online, bacası olmayan bir fabrikadır. Bu fabrikaya robot siparişinde bulunabilirsiniz.

Twitter robotları ise twitter üzerinde çalışan çeşitli robot hesaplardır.
Bu robotlar sayesinde:
  • Ürünlerinizi tanıtabilir,
  • Fanlarınızı eğlendirebilir,
  • Twitter hesabınıza çok kısa sürede aktif takipçi toplayabilir,
  • İstediğiniz kitleye çok çekici tekliflerinizi ulaştırabilir,
  • Firmanızı veya sitenizi tanıtabilir ve daha bir çok şey yapabilirsiniz.
Hem de adı üstünde robot olduğu için siz hiç bir şeye dokunmadan otomatik olarak bunları yaptırabilirsiniz.

Bu robotlar çeşitlerine göre ayrılmaktadır;


Şimdilik 2 çeşit robotumuz mevcut, kısaca bahsetmek gerekirse;

1.Çeşit Robot: Akıllı Robot

Adından da anlaşılacağı üzere bu robotumuz akıllıdır, yani sadece kendisine atılan twitlere cevap vermektedir. Başka bir söze atlama gibi bir özelliği yoktur.

Hafızasındaki “kelime-cümle” şeklindeki tanımlı verilere göre kendisine gelen twitlere otomatik olarak cevap vermektedir.

Örneğin robotumuzun hafızasında “nasılsın” kelimesi “iyiyim sağol, sen nasılsın?” cümlesiyle eşleştirilmiş olsun. Ve biz bu robot hesaba başka bir hesaptan şöyle bir twit atmış olalım:
Biz: “@Robot nasılsın iyi misin robotcuk?
Robot: “@Biz iyiyim sağol, sen nasılsın?”
Bizim, içerisinde “nasılsın” kelimesi geçen twitimize karşılık robotumuz “iyiyim sağol, sen nasılsın” cümlesini bize twit olarak atmış oluyor. 1. Çeşit robotumuzun çalışma mantığı bundan ibarettir.
Yani robotun hafızasında ne kadar çok kelime tanımlıysa robotumuzun kullanıcılara cevap verme olasılığı o kadar yüksek olacaktır.

Tabi bu robot örnektir, bütün robotlar böyle muhabbet amaçlı kullanılmamaktadır. Bu sizin hayal gücünüze bağlıdır, örneğin bir firmanız var ve firmanıza bir “Sıkça sorulan sorular” robotu hazırlamak istiyorsunuz. Bunun için de 1.Çeşit robotumuzu kullanabilirsiniz. Veya hayal gücünüze bağlı olarak çok değişik alanlarda kullanabileceğiniz bir robottur.

2.Çeşit Robot: Geveze Robot

Bu robot çeşidimiz adı üstünde geveze bir robottur. Yani twitter üzerinde atılan bütün twitlere cevap verme özelliği vardır. Ancak biz bunu sadece hafızasında belirleyeceğimiz bir kelimeyle sınırlandırıyoruz.

Örneklemek gerekirse;
Bir “Soğutma Sistemleri” firmanız var. Ve twitter üzerinden firmanızı tanıtmak istiyorsunuz. Bunun için 2.Çeşit robotumuzu kullanabilirsiniz.

Örneğin robotumuzun hafızasında “çok sıcak” kelimesini “BuzGibi Soğutma Sistemleri –> buzgibisogutma.com” cümlesiyle eşleştirdik. Artık robotumuz twitterda atılan ve içinde “çok sıcak” kelimesi geçen bütün twitlere “BuzGibi Soğutma Sistemleri –> buzgibisogutma.com” cümlesiyle cevap verecektir.

Yani;
Ben: “off ya hava çok sıcak bu sıcakta bir şey de yapılmaz ki!!”
Robot: “@Ben BuzGibi Soğutma Sistemleri –> buzgibisogutma.com”
Sen: “hava da çok sıcak bugün. bir klima şart bu eve!”
Robot: “@Ben BuzGibi Soğutma Sistemleri –> buzgibisogutma.com”
O: “çok sıcak çok sıcak çok sıcak!!!!!!!!!!!”
Robot: “@Ben BuzGibi Soğutma Sistemleri –> buzgibisogutma.com”
şeklinde kullanabileceğiniz bir robottur.

Gördüğünüz gibi her lafa atlıyor, bu yüzden bu robot çeşidimizin adı geveze robot‘tur.

Sadece bu örnekle sınırlı kalmıyor tabiki. Örneğin bir twitter hesabınız var ve bu hesabınızın takipçi sayısını arttırmak istiyorsunuz. Yine 2.Çeşit robotumuzu bu iş için kullanabilirsiniz. Herhangi bir kitleyi etkilemek istiyorsanız o kitlenin kullandığı etiketi robota tanımlayarak o etiketi kullanan bütün kullanıcılara sizi tanıtacak twit atmasını sağlayabilirsiniz, bu sayede takipçi sayınızı da arttırmış olursunuz.

Daha fazla bilgi için tıklayın --> Robot Fabrikası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder