Bilişim ve Hukuk!

20 May 2011

Morning Coffee (Sabah Kahvesi)


Merhaba,


Bugün sizlere bir Mozilla Firefox Eklentisi tanıtacağım. Eklentimizin adı Morning Coffee yani Sabah Kahvesi


Yoğun iş hayatına sahip biriyseniz, her sabah, ayık olmak için bir kahve içersiniz. Eklentimiz de buna benzer bir şey, örneğin, her sabah bilgisayarınızı açıyorsunuz ve yeni sekmeler, pencereler açıyorsunuz, teker teker adresleri yazıp giriyorsunuz. Peki, neden Morning Coffee eklentisini kullanmıyorsunuz? 



Morning Coffee bu işi sizin için yapıyor. Belirlediğiniz siteleri eklentiye söylüyorsunuz, her sabah bilgisayarı açtığınızda Firefox’unuza girip tek bir butona basıyorsunuz ve bağımlı olduğunuz siteler kendiliğinden ayrı sekmelerde açılıyor.

Araç-Gereçler:
·Bir Adet Firefox
·Morning Coffee Eklentisi

Öncelikle Firefox’umuzu indirip kuruyoruz.

Sonra eklentimizin bulunduğu adrese gidip, “Add To Firefox” butonuna basıyoruz.



Ardından yukarıda çıkan İzin Ver’e basıyoruz ve eklentimizi kurduktan sonra Firefox’u yeniden başlatıyoruz.





Firefox’u yeniden başlattıktan sonra yukarıda butonunu göreceğiz.

Kahve butonunun yanındaki oka bastığımızda aşağıdaki menü gelecek.



-Menüdeki “Load My Morning Coffe” sizin belirlediğiniz siteleri açar, aynı işlemi kahvenin üstüne tıklayarak ta yapabilirsiniz.

-“Add to My Morning Coffe”, şuan bulunduğunuz sekmeyi sizin belirlediğiniz günün sitelerine ekler, o gün kahve butonuna basarsanız o güne eklediğiniz siteler açılır.

-“Add current tabs to My Morning Coffee” ise açık olan bütün sekmelerdeki siteleri sizin belirlediğiniz güne ekler, “Every Day” haftanın bütün günlerine ekler.

-“Configure Morning Coffee” ye basarsanız bir menü açılır ve oradan istediğiniz günü veya “Every Day”i seçip, “Add” butonuna bastıktan sonra site adresini yazıp “Tamam” a basarsanız, siteyi eklemiş 
 olursunuz. 





Ayrıca ok işaretleriyle seçtiğiniz sitenin sekmeler arasında kaçıncı sırada olduğunu belirleyebilirsiniz, “Edit” ile siteyi düzenleyebilir, “Delete” ile silebilirsiniz.

Aşağıdaki kutular ile;
  1. Kahve düğmesine bastığınız andaki açık sekmeyi kapattırabilir,
  2. Siteleri rastgele sırayla açtırabilir,
  3. Veya Firefox’u açtığınızda, ayarladığınız siteleri açtırabilirsiniz.

Bu tanıtımımız da burada sona erdi, Firefox’un kolaylığını sizlere tanıtmaya diğer konularımızda devam edeceğim. Umarım yararlı olabilmişimdir.


Selametle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder