Bilişim ve Hukuk!

11 Mar 2011

"Predator" USB Key Drive ile PC'nizi koruyun


"Predator" USB Key Drive ile PC'nizi koruyun

                Kişisel bir bilgisayarda çalışırken “Gizlilik” büyük önem taşımaktadır. Hiçbir bilgisayar kullanıcısı bilgilerinin, verilerinin yabancı birilerinin eline geçmesini istemez.  Bilgisayarınızda veri koruma eksikliği var ise önemli derecede veri kaybına uğrayabilirsiniz.
Biz bütün dosyalarımızı kişisel bilgisayarımıza güvenerek ona emanet ediyoruz, bazen bilgisayardan uzaklaşırken içimizde “ya birisi gelir de bu dosyaları silerse” ya da “birisi gelirde bu gizli dosyaları okursa” diye endişe ve kaygı uyandıran düşünceler beliriyor. İşte bu endişelerden kurtulmak için bize yardımcı olacak “dostumuzun” adı “Predator”.
                Size verilerinizi korumada yardımcı olacak yazılım: "Predator" isimli bir veri koruma programıdır, Windows’un analistleri tarafından son zamanlarda  "yeni nesil veri koruyucusu" olarak adlandırılır. Bu yeniçağ süper veri koruma yazılımı, özellikle Windows kullanıcıları için tasarlanmıştır. Kullanıcı dostu ara yüzü ve kolay kullanımıyla Windows kullanıcılarının yeni veri koruma yazılımıdır.

                Bazen kişisel bilgisayarınızın başından kısa bir süreliğine ayrılırken kolayca "Predator" USB sürücü kullanarak bilgisayarınızı kilitleyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bilgisayardan uzaklaşırken, PC'ye bağlı USB sürücünüzü çıkarmaktır.
USB belleğinizi çıkarttığınızda klavye ve Mouse pasifleşiyor, bilgisayar ekranınız kararmaya başlıyor. Tekrar bilgisayarın başına geldiğinizde USB belleğinizi takıyorsunuz ve klavye ile Mouse aktifleşiyor, ekran normale dönüyor, oturum kullanılmaya hazır hale geliyor. Bu kesinlikle en az çaba ile PC'nizdeki verilerin yabancılardan korunmasında size yardımcı olacaktır.

Bu yazılımdan yararlanmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir:
  • Predator Yazılımını, Varsayılan talimatları uygulayarak indirin ve bilgisayarınıza kurun,
  • USB belleğinizi takın ve Programı çalıştırın. (Tercihlerde Windows İle Başlama Özelliği de mevcut.)
  • Programda;  “Ana Seçenekler” sekmesinde,  Bir parola belirleyip, USB Belleğinizi seçtikten sonra “Anahtar Oluştur” Düğmesine basınız ardından Tamam’a bastığınızda, Predator Devreye girecektir.
  •  Bundan sonra USB belleğinizi çıkarttığınızda klavye ve Mouse pasifleşip, ekranınız kararacaktır.
  •  USB belleğinizi tekrar taktığınızda şifre ekranı gelecek, yanlış girerseniz bir uyarı alacak, doğru girerseniz ekran normale dönecek ve oturum kullanılmaya hazır hale gelecektir.


Predator sayesinde bir bilgisayarınızı birden çok USB bellek ile kontrol edebileceğiniz gibi,


Birden çok bilgisayarı da bir tek USB bellek ile kontrol edebilirsiniz.


Ayrıca;
  •  Programın, USB’nin PC’ye takılı olup olmadığını kaç saniyede bir kontrol edeceğini,
  • USB’yi takınca şifre sorup sormamasını,
  • Yanlış şifre girildiğinde gösterilecek mesajı ve sesli uyarıyı,
 Ayarlar sekmesinden değiştirebilir  ve de yanlış şifre girme gibi yapılan her işlemin raporunu görebilirsiniz.
 
Predator sayesinde, bilgisayarınızı güvenle kullanın ve içinizdeki kaygı ve endişelere son verin.

Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere, Enes ARSLAN “CWEnS”
10.03.2011
Kaynaklar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder